BELANGRIJK NIEUWS VOOR YOUTUBE GEBRUIKERS!

Sinds eind september heeft youtube (stilzwijgend) een aanpassing gedaan.

Het is nu niet meer mogelijk om de zogenaamde related videos uit te zetten. Als je de optie nu aan hebt staan wordt aan het eind van de video een overzicht gegeven van andere video’s van het zelfde kanaal (jouw andere video’s). Heb je die optie niet aan staan worden ook video’s getoond van andere youtube aanbieders en zelfs dus de kans dat jouw mogelijke concurrent in beeld komt.

Als je niet weet wat ik bedoel zegt onderstaand plaatje wel genoeg denk ik.
Wil jij gerelateerde Youtube video's laten zien?

Online omgeving en verborgen video’s op Youtube

Voor mensen met een online training met verborgen video’s kan dit leiden tot ongewenste situaties. Aan het eind van de video worden dus ook je andere trainingsvideo’s getoond, bijvoorbeeld je volgende les of zelfs video’s van een andere training. Dat was waarschijnlijk niet wat je niet voor ogen had.

Eigenlijk is er nu geen andere optie, als je bovenstaande wilt voorkomen om over te stappen naar een betaald account van Vimeo, Wistia, iPlayerHD of een ander videoplatform.
Zelf zit ik al geruime tijd bij Vimeo en dat bevalt mij goed. Ook de optie om je eigen huisstijl te kunnen toevoegen aan je video’s is natuurlijk een mooie optie.
Mijn advies zou nu zijn om over te stappen naar een betaald account van Vimeo waar jij kunt bepalen vanaf welke plek (jouw lesomgeving) je video’s kunnen worden getoond en dus ook niet meer worden gedeeld! Zo hebben wij de succesroute ook opgezet.

Ik heb gekeken of er een voordeel is te behalen bij Vimeo voor nieuwe klanten en dat is er.
Je krijgt via deze link 25% korting op de tarieven.

Een Pro account kost dan nu 12 euro ipv 16 euro per maand (jaarlijks te betalen). Kijk zelf even welk abonnement bij jou past.
Als ik dit ‘nieuws’ van Youtube eerder had gezien, had ik je dit natuurlijk al veel eerder gemeld.
Dit is een hele vervelende situaties, zoals eerder gezegd, met name voor je online trainings video’s.

Heb je openbare video’s op Youtube?

Dan is er eigenlijk niets aan de hand. Alleen dus dat of jouw gerelateerde video’s na afloop te zien zijn of als je dat niet had ingesteld (geen gerelateerde video’s) dan zie je een selectie van video’s die Youtube voor je samenstelt.
Die keuze is aan jou of je dat een probleem vindt of niet.

Overstappen naar Vimeo en gelijk starten

Als je overstapt naar Vimeo heb ik onderstaand een korte video gemaakt voor je, zodat je gelijk je video’s kunt plaatsen als je overstapt van youtube naar Vimeo.