Nieuwe functies in WordPress 4.8

En om meteen maar te beginnen er is een nieuwe versie van WordPress uit, versie 4.8 codenaam Bill Evans, WordPress noemt de versies naar Jazz legendes.

Zoals gewoonlijk worden hier weer allerlei technische verbeteringen aangebracht waar de meeste van ons verder niet zo veel aan hebben, behalve dat er kleine foutjes worden opgelost.

Deze keer echter een functie die er naar mijn mening al veel langer in had moeten zitten, namelijk de functies voor de zijbalk ook wel widgets genoemd.

Wat is er nu dan nieuw waar ik enthousiast over ben?

Er zijn een aantal nieuwe simpele widgets bijgekomen, nog nooit was het zo makkelijk om een plaatjes, een video, een geluidsbestand of zogenaamde "richtekst" toe te voegen.

Ik neem hieronder de tekst van WordPress over als introductie: (je kunt het ook bekijken als je achter je eigen url het volgende plaatst: /wp-admin/about.php)

Afbeeldingswidget

Een afbeelding toevoegen aan een widget is nu een eenvoudige taak die te doen is zonder kennis van code voor elke WordPress gebruiker. Je afbeelding eenvoudig toevoegen vanuit de widget instellingen. Probeer eens een foto van jezelf of van je nieuwste avonturen in het weekend — en zie hem als vanzelf verschijnen.

Videowidget

Een welkomstvideo is een geweldige manier om je website een menselijk gezicht te geven. Je kunt nu een video uit de mediabibliotheek toevoegen aan een sidebar op je site met de nieuwe video widget. Gebruik de videowidget om in een welkomstvideo de website bij je bezoekers te introduceren of promoot je nieuwste en beste inhoud.

Audiowidget

Ben jij een podcaster, muzikant of fanatieke blogger? Het toevoegen van een widget met je audiobestand is nog nooit zo eenvoudig geweest. Upload je audiobestand naar de mediabibliotheek, ga naar de widgetinstellingen, selecteer je bestand en je bent klaar voor luisteraars. Dit is ook een fantastische oplossing om welkomstbericht te tonen.

Richtekst widget

Deze nieuwe eigenschap is een echt paradepaardje. Rich-tekst bewerken is nu standaard voor tekstwidgets. Voeg ergens een widget toe en maak de tekst op zoals je wilt. Maak lijsten, maak tekst italic en voeg eenvoudig en snel links toe. Veel plezier met je nieuwe opmaakmogelijkheden en zie wat je snel voor elkaar kunt krijgen.

Door deze nieuwe functies zou het zomaar kunnen dat je plug-in die je nu gebruikt voor deze functies kunt verwijderen. Dat scheelt weer een plug-in.

Daarnaast nog een verbetering voor het aanmaken en bewerken van links in je tekst:

Link verbeteringen

Heb je ooit geprobeerd om een link bij te werken of de tekst naast een link te wijzigen? En het lukte niet om het goed te krijgen? Wanneer je tekst volgend op de link bewerkt, krijgt de nieuwe tekst ook de link. Of als je de tekst in de link bewerkt eindig je met tekst die niet gelinkt is. Dit kan heel frustrerend zijn! Maar met de nieuwe eigenschap link afbakening wordt het proces gestroomlijnd en zullen je links goed werken. Je zult er blij mee zijn. We beloven het.

UPDATEN

Voor deze nieuwe functionaliteiten zul je WordPress moeten bijwerken.

Klanten met een onderhoudsabonnement zullen een dezer dagen de nieuwe versie tot hun beschikking hebben.

Heb jij dat niet, zorg dat dan je eerst een back-up maakt voordat je de upgrade uitvoert. Zekerheid voor alles.

Wil jij dit ook uit handen geven? Kijk dan even op mijn onderhoudspagina voor de mogelijkheden.

Wil je deze post delen? Gebruik de socialmedia iconen aan de linkerzijkant. Ik ben je dankbaar.

1 Reactie

 1. Jeannette Bal

  Klinkt handig allemaal. Gelukkig heb ik een onderhoudsabonnement bij jou, zo kan ik mijn tijd aan andere zaken besteden.

  Ik hoor wel als het overgezet is.

  alvast bedankt
  Jeannette

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This